Desembre

Temps i Natura
Aquest mes només es salva de la mala fama a base de ser el mes que té més festes: constitució,  nadal, cap d'any. Els dies son desesperadament curts i només va a pitjor: pel dia de nadal el sol toca la casa com molt 6 hores seguides. Les glaceres de l'aigua filtrant van creixent, i si ja ha nevat trobarem congestes a les cares nord, a Joc de Pilota son molt persistents. Alguna nevada ja aguanta alguna setmaneta.

Apart del vermell del boix grèvol i les gavarres és molt difícil trobar tocs de color. Tot és cremat pel fred i només els brots als arbres fan sospitar que la muntanya ha de tornar a vestir-se de gala al cap d'uns mesos.


Collita i Cuina
Al desembre veurem els tofonaires amb els seus gossos (es necessita llicència) i poca cosa més, la generositat proverbial de la natura va uns mesos a la nevera.
A la cuina és temps de trinxats, brous, pho (sopa vietnamita de brou i amanida), galtes al forn, peus de porc guisats amb naps, estofats de caça, etc. Tot molt energètic i en grans quantitats, perquè el fred també s'ha de combatre des de dins.

Activitats
És la temporada per fer activitats de grans esforços: btt, marxa intensiva, escalada a la cara sud de Joc de Pilota, búlder, fer llenya, una sortida amb raquetes o esquis de muntanya aprofitant qualsevol nevada, etc. A dins de casa ens dediquem a jocs de taula, tallers de manualitats i sessions de conserves a la cuina. La estufa és el centre de la vida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada