Març

Temps i Natura
El març és un gran mes: el seu dia 21 es celebra lo que cada any s'anuncia amb precisió suïssa/copernicana i s'ha estat esperant amb (im)paciència : el principi de la primavera. Els camins es comencen a obrir i les geleres s'amaguen del sol que comença a agafar força, però de nit el fred surt dels seus amagatalls i ben sovint deixa la matinada glaçada.
Les nevades ja no fan por: sabem que només tindran força de dies (excepte pel 8 de març 2010). Però primavera també vol dir pluges i canvis sobtats de temps. Els dies més llargs, però, ens fan sentir segurs per emprendre excursions més llargues, però de poca alçada per evitar la neu acumulada.
Les primeres herbes comencen a produir brots verds i s'ensuma un canvi de tendència, la natura es desperta! Floretes atrevides i llangardaixos comparteixen les tardes al sol i els últims es persegueixen en l'etern joc de seducció i lluita per la parella.
La mateixa caloreta tímida fa aparèixer brigades d'insectes que desperten l'interès sobre els seus costums hivernals i reproductius. Als cérvols se'ls cauen les banyes. Els porcs senglars furguen els prats.
Collita i Cuina
Collir menjar al bosc segueix sent una tasca complicadíssima però a les botigues torna a haver-hi verdura del temps: espàrrecs, carxofes, mongeta tendre. Es mengen les millors taronges de l'any. Aquesta època buscarem combinar les vitaminasses verdes amb vitamina C: vinagretes de llimona, amanides amb fruita i fruits secs. Els guisats els farem més lleugers perquè l'estomac necessita descansar després d'un hivern de digerir greixos per escalfar-nos.

Activitats
Apart de l'excursionisme i el btt tirant a extrem, ja podem fer algun passeig ben agradable si tenim en compte el temps que ha de fer. Una estirada a un prat sec de cara al sol al migdia és una opció que supera molts balnearis i bancs solars.
És l'època per fer fotos a la natura despertant-se amb molta mandra: a mi em fascina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada